Auto-onderhoud voor alle automerken

Door op tijd onderhoud te laten verrichten aan je auto voorkom je pech op de weg, onveilige situaties en dure reparaties. Is jouw auto toe aan een onderhoudsbeurt? HVW Autoservice verricht onderhoud aan álle automerken, dus welk merk je ook rijdt: je kunt altijd met je auto bij HVW Autoservice terecht.

Soorten auto-onderhoud

Grote beurt

Tijdens de grote beurt controleren we je auto op 95 belangrijke punten. We verversen de motorolie, vervangen o.a. het olie- en luchtfilter en vullen ruitensproeier- en koelvloeistof bij.

Kleine beurt

Je auto wordt op meer dan 20 belangrijke punten gecontroleerd. We verversen de motorolie, vervangen het oliefilter en vullen de ruitensproeiervloeistof bij.

Olie verversen

Een auto die goed functioneert vraagt om verse motorolie.

APK met onderhoud

Je kunt ervoor kiezen je APK te combineren met een kleine, grote of merkbeurt. Vooraf krijg je altijd een prijsopgaaf.

Airco-onderhoud

Een goedwerkende airco, wel zo fijn in een warme zomer. In de winter werkt airco perfect tegen beslagen ruiten. Houd je hoofd dus altijd koel met jaarlijks airco-onderhoud.

Wintercheck.

De monteur controleert je auto op de tien meest voorkomende pechonderdelen in de winter.

Zomercheck

HVW Autoservice controleert je auto op de meest essentiële punten.

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?

Rijd je in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)? Dan kun je de volgende vuistregels aanhouden: een kleine beurt is na een jaar of na 15.000 kilometer nodig en een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer.Rijd je in een nieuwere auto (jonger dan 6 jaar)? Daar verschijnt meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vaak is dit een sleuteltje, soms worden ook het aantal kilometers tot aan de volgende onderhoudsbeurt aangegeven.

Daarom onderhoud

De fabrikant van je auto schrijft voor dat je regelmatig onderhoud aan je auto laat uitvoeren. Zo blijft de auto veilig rijden en wordt eventuele slijtage op tijd gesignaleerd en verholpen. Dit kan je in de toekomst leed besparen, aangezien kapotte onderdelen kunnen zorgen voor nog meer schade aan je auto.

Het overslaan van de grote beurt kan ertoe leiden dat je te lang blijft doorrijden met een mogelijk onbetrouwbare auto.