HVW Autoservice kan uw voorzien van nieuwe banden, kan uw banden wisselen (zomer-, winter- of 4-seizoenenbanden), uitlijnen, balanceren. We kijken graag naar de vraag van de klant en denken hierin mee.

Veilig op weg met de juiste autobanden bij HVW Autoservice.

  • Kwalitatief goede banden voor ieder budget
  • Snelle en vakkundige montage
  • Het juiste profiel voor elk seizoen
  • Altijd de juiste bandenspanning
  • Lekke band? Kom langs!

Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren.

Winterbanden: veilig op de weg bij regen en sneeuw

Voorkom ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heeft u meer grip op de weg staat u een stuk sneller stil. Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.

Winterbanden op nat wegdek: onder de 7° C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u staat u bijna 4 meter eerder stil*.

Winterbanden op sneeuw: op sneeuw is de remweg met winterbanden meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. U staat 28 meter eerder stil*.
* Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Zomerbanden: de beste keuze boven 7° C

Is het buiten warmer dan 7°C ? Dan is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Wij wisselen graag uw winterbanden met zomerbanden. Waar winterbanden u aan de beste grip helpen bij kou en sneeuw, zijn zomerbanden geschikt om u de rest van het jaar veilig van A naar B te brengen. Bij zon en warmte, maar ook bij ‘normale’ Nederlandse temperaturen en regen. We adviseren u om in de maanden april t/m september op zomerbanden te rijden en niet te lang te blijven rijden met uw winterbanden aangezien de banden dan sneller slijten.

4-seizoenenbanen : het hele jaar goed

Nog nooit van gehoord. Toch zijn ze er. De 4-seizoenenband of all season-band is een autoband die u het hele jaar door kunt gebruiken. De band levert door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede prestaties onder alle weersomstandigheden. De banden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomerbanden en winterbanden.

Wilt u niet telkens uw banden omwisselen, Wilt u kosten besparen, Wilt u het hele jaar door met de zelfde band en zelfde velg rijden? Dan kunt u kiezen voor de 4-seizoenenbanden.

Maar het is ook vooral een aantrekkelijke optie als u weinig tot niet onder winterse omstandigheden rijdt, minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt en een normale rijstijl hebt.

Advies, banden wisselen of montage?

Bent u toe aan nieuw banden en kunt u hulp gebruiken bij het vinden van de juiste band? Of wilt u een afspraak maken voor een bandenwissel (monteren en balanceren). Neem dan contact op met HVW Autoservice.

Autobanden voor elk seizoen

Wanneer heb je winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Of is een 4-seizoenenband (All Season band) goed genoeg voor jouw auto en de manier waarop je hem gebruikt?

HVW Autoservice heeft alle soorten banden, in verschillende prijsklassen en kwaliteiten. Ook voor jouw auto zit de optimale keuze ertussen.